yasemin_kalfaoglu
Full Member

|
 |
« : Eylül 03, 2009, 08:20:28 ÖÖ » |
|
>URFALI > > Urfalının Biri Mezarında Yatan Babasını Ziyaret > ediyor: > > Babo nasısan, eyimisen? > Gene Fatihayı gaptın, keyfin yerinde. > Oraları bilmem amma... > Buraları bura olmaktan çıhmış gayri. > Mezarıydan galksan,gafayı yersen. > Öldüğüye sevinirsen... > > Sıra geceleri bitti artık. > Şindi Bitliste beş minare de yok. > Hasangalasında caketim de galmamış. > Hem Urfa dağlarında ceylanlar da gezmiy. > Herkes: Şak-şuka, şaka da - şuka söylüy... > > Ne mırranın, ne de gayfenin dadı galdı, > Gayfenin neslisi çıkmış, südü de içinde. > Gaçak çay da hepden gaçak olmuş, > Sallama içiyler.. > Ahhh.. Şu gavur icadı televizyon yokmu? > Tam üç tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem. > Gumasının yüzünden gocasından ayrılan böyük gız, > Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş. > Öbür oğlan Gurtlar Vadisi. > Hele o güççüğü yokmu ? Sen görmedin. > Saçını hep Amerikan kesdiren, > Gözü , gulağı oynuy namıssızın. > Acun Firarda diy, başka bişey demiy > Turizm dersine eyi geliymiş. > Valla yalan, > Mahsadı çıbıldak garılara baha... > > Torunun Şehmuzla iftihar etmelisen, > Aletirik Mehendisi çıktı. > İş bulamadı, galdırım mehendisiyem diy. > Galdırım da yok ya, çamırlarda debeleniy, duruy... > Babo bi de telefon çıkmış,minnacık. > Şalvarın cebine on tene sığar şerefsizim. > Tele-fon amma teli,meli yok. > Eyi bişey de çok yalan söylüy. > Ben Siloyu tarlada görüyem, > Aradığın gişiye ulaşılmıy diy. > Ancaaa foturaf bilem çekiy vallaha... > > Bu cümma rühuya hatim indirecektik; > Mevlüt Hoca nazlanıy, boğazı ağrıymış. > Yoh gendini üçaylara hazırlıymış... > Eve iki tene CD göndermiş, > Bunuyla gırk hatim iner demiş. > Eh..Sen de bunuyla idare edersiy. > Dünya işleri bitmiy. > Şindi bana müsade; > Aşağı kepir tarlaya gidiyim. > Golf oynuyacağım da...
|