Devecikonagi.CoM
Eylül 05, 2010, 05:28:54 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Devecikonağı Tanıtım Formu Bölümüne Hoş Geldiniz.Umarım iyi vakit geçirirsiniz.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: eski zaman hikayeleri  (Okunma Sayısı 465 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yasemin_kalfaoglu
Full Member

« : Aralık 29, 2008, 11:34:16 ÖS »

Hikâyeler bir varmış bir yokmuş diye başlarken kahramanlarımız ya çok beyaz ya çok siyahmış. Karanlıkla aydınlığın, düş ile gerçeğin bir birine karıştığı bir dünyada güneş ve ay aynı gün görünürmüş gökyüzünde.

Kız ile oğlan bir birilerini çok sever ama bir türlü kavuşamazlarmış. Araya ya büyücüler ya oyunbozanlar ya da mevki düşkünü anne ve babaları girermiş. Kavuşamayan âşıklar aşklarından ya çöllere düşer ya da dağları delermiş. İnsanların aşkları için öldüğü zamanlarmış.

Aşk daha bir anlamlıymış o zamanlar. Âşıklar sevdiklerine şiirler yazar, adlarına türküler çığırırlarmış. Bazen sadece anlatılan gül cemaline âşık olurken, bazen de sadece bir tebessümden doğarmış aşklar.

Eski zamanların hep bir çekiciliği varmış. İnsanlar bir biriyle hep muhabbet eder, kapıdan geçen misafirler o gün evlerde misafir edilirmiş. Yenilir, içilir efsanelerden bahsedilirmiş.
O zamanlarda esnaflar camiye ya da bir işleri çıktığında dükkânlarını kapatmaz komşularına emanet edermiş hoş dükkânda kimse olmasa gelip kimse hırsızlıkta etmezmiş.

Hepsi eski zamanlardaymış. Şimdi herkes bir ah çekip nerde o eski zamanlar diyor ama kimse eskiye dönmek istemiyor.

Artık gülüşlerin yabancı olduğu, yüzler de sahte tebessümlerin dolaştığı, dostlukların menfaate dayandığı çağlara gelmişiz.

Aşklar mı onların çoğunun ele alınacak hali kalmamış. Aşık aşık değil, maşuk maşuk değilmiş. Hep bir birini kandırmaca, güvensizlik ve ihanet kol gezer olmuş. Kimse aşkından ölmediği gibi aşkına sahip çıkanlarda azalmış.

Artık insanların bir birine güvenmedi zamanlara gelmişiz. Sohbet etmekten kaçar olmuşuz, sonucunda yalnızlaşma ve beraberinde sorunlar gelmiş. Komşular bir birinden bir haber, güvensiz, vurdumduymazmış. Herkes bir birini yalnızlığına terk eder olmuş.

Eski zaman hikâyeleri gökten üç elma düştü birisi bana, birisi sana diğeri de kısmetine inanlara diye bitermiş.

tiryaki
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2008, 11:49:05 ÖS »

aklına fikrine meziyetlerine sğlık sen olmasan kimsenin siteye bir yazı yazacağı yok yinede çok sağol
yasemin_kalfaoglu
Full Member

« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2008, 12:43:02 ÖÖ »

yazdıklarımın okunduğuyla avunuyordum.yanlız bırakmayın burda beni:( teşekkür ederim tiryaki...
kirmastili
Administrator
Newbie

« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2008, 07:28:47 ÖS »

yazıların için teşekkürler okuyan çok ama maalesef kimse yazmak konusunda duyarlı değil
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: