Devecikonagi.CoM
Eylül 05, 2010, 05:27:32 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Devecikonağı Tanıtım Formu Bölümüne Hoş Geldiniz.Umarım iyi vakit geçirirsiniz.
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tarihçesi  (Okunma Sayısı 897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cem_arslanoglu
Administrator
Jr. Member

ву_кυятєƒєη∂у

cem_cirak123@hotmail.com
WWW E-Posta
« : Temmuz 22, 2008, 07:15:12 ÖS »

Tarihi :
KÖYÜN TARİHÇESİ

24 Nisan 1877'de Rus Harbinin çıkması(93 Harbi de denilen bu savaş Edirne Mütarekesine kadar dokuz ay sürdü)ve Gazi Osman Paşanın Plevne'de ve Gazi Ahmed Muhtar Paşanın doğu cephesindeki başarılarına rağmen savaşın umumi bir bozgunla neticelenmesiyle, Ruslar ve Bulgarlar, binlerce Türk kadın ve çocuğu kestiler. Bir milyondan fazla Türk Bulgaristan'dan İstanbul'a Bursa'ya ve Türkiye'nin çeşitli yerlerine göç etti.Köyün savaş sonrası Bulgaristan'dan göç edenler tarafından kurulduğu bilinmektedir.Köye ilk gelen Raşit ağa(ARSLANOĞLU) olduğu bilinmektedir. Köy nüfusunun çoğunluğu TIRNOVA(BULGARİSTAN)'dan gelmiştir. Diğerleri ise Razgrad, Hacıoğlu Pazarcık, Osmaneli, gibi Bulgaristan şehirlerinden gelmiştir. İlk olarak şimdiki eski mezarlığın bulunduğu yamaca mağara tipi yerler kazarak zemlik adı verilen bu yerlerde yeni yerleşim yapılıncaya kadar yaşadıklarını rivayet edilmektedir.Köyün bulunduğu konum dağlarla ilçe arasında konaklama itibarı ile müsait bir yer olduğundan,Dursunbey,Balıkesir ve Bursa arasında çalışan deve kervanlarının konaklama yeri olmuştur.Bu sebeple isminin buradan geldiği bilinmektedir.

[Alıntı : Wikipedia ]

« Son Düzenleme: Ekim 11, 2008, 11:02:44 ÖÖ Gönderen: cem_arslanoglu » Logged

kirmastili
Administrator
Newbie

« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2008, 09:18:14 ÖS »

Mesut GÜNHAN arkadaşımız gönderdi daha ayrıntılı bir bilgi paylaşmak istedim

Merhabalar; Tarihçe ile ilgili olarak biraz katkıda bulunmak istedim. Köye ilk gelen Raşit Ağa'dır.(Hamit ARSLANOĞLU'nun dedesi) Raşit ağanın doğum yeri TIRNOVA/BULGARİSTAN'dır. Daha sonra köye gelenlerde genelde buradandır. Tırnova haricinde Hacıoğlu Pazarcık, Razgrad, Osmanpazarı, Ahyolu Burgaz, Eskicuma, Pravada, Adaviran ve Nebol(Yanbol) kütüklerine kayıtlı köy halkı da vardır. Bunun yanısıra İskeçe, Gümülcine ve Meriç doğumlu köy halkı da (genelde gelinler)vardır. Benim dedemde Tırnova doğumlu, Mehmet ve Fatma oğlu Hüseyin'dir. 19.3.1928'de vefat etmiş. Daha başka bilgilere ulaşırsam yine buradan paylaşırım. Selamlar...

cem_arslanoglu
Administrator
Jr. Member

ву_кυятєƒєη∂у

cem_cirak123@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2008, 10:49:59 ÖS »

Hamit Arslanoğlunu dedesi bnm dedemin dedesi oluo o zaman Cheesy

kenanbiligi
Newbie
*

« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2008, 08:19:15 ÖÖ »